Tuesday, June 3, 2014

Echipa Romaneasca Forza Rossa a fost acceptata in Formula 1 de FIA

FIA şi-a dat acordul final pentru ca echipa românească Forza Rossa să concureze în Formula 1 începând din sezonul 2015, urmând să folosească motoare Renault, potrivit unui reputat jurnalist britanic.

Federaţia Internaţională de Automobilism nu a mai oferit niciun detaliu de la jumătatea lunii aprilie despre proiectul echipei româneşti Forza Rossa, care a depus documentaţia pentru a concura în Formula 1 începând din sezonul 2015.
În aşteptarea unui comunicat oficial din partea forului mondial, reputatul jurnaslist britanic Adam Cooper susţine că FIA a decis la sfârşitul săptămânii trecute să accepte candidatura Forza Rossa în Formula 1.

Potrivit sursei citate, echipa ar fi ajuns deja la un acord pentru a utiliza motoare Renault, în special datorită faptului că producătorul francez deţine constructorul român Dacia. De altfel, această informaţie a mai circulat în presa internaţională şi atunci când au apărut primele detalii despre proiectul românesc.

Echipa ar urma să aibă sediul la Munchen, de unde va fi coordonată de germanul de origine română Colin Kolles. Pentru moment nu este însă cunoscut dacă Forza Rossa îşi va construi singura monopostului sau dacă va apela la sprijinul unui constructor cunsocut.

Principalul finanţator al echipei este omul de afaceri Ion Bazac, care deţine Forza Rossa, importatorul oficial Ferrari în România, dar care a fost pentru o scurtă perioadă de timp şi ministrul sănătăţii. În plus, la echipă există o serie de alţi investitori, iar proiectul este sprijinit inclusiv de guvern.

Forza Rossa ar urma astfel să se alăture pe grila de start celor de la Haas Formula, care deşi au primit mai devreme acordul FIA au anunţat deja că amână debutul pentru sezonul 2016 pentru a fi pregătiţi corespunzător.

No comments:

Post a Comment