Thursday, March 31, 2011

De la Rosa va testa pneurile Pirelli la Istanbul

Pedro de la Rosa a primit permisiunea celor de la McLaren de a evalua caracteristicile unor noi seturi de pneuri Pirelli pe circuitul de la Istanbul.

Pirelli este determinată să continue programul de dezvoltare pentru pneurile din acest sezon, însă va începe şi primele analize pentru cauciucurile pe care le va furniza în 2012.

Producătorul italian urmează să evalueze noi seturi de pneuri pe circuitul de la Istanbul la sfârşitul acestei săptămâni şi a primit permisiunea de a se folosi de serviciile lui Pedro de la Rosa.

Spaniolul a fost pilotul de teste al Pirelli până în momentul în care a semnat un contract de pilot de rezervă cu McLaren, însă nicio echipă nu s-a împotrivit unei colaborări între cele două părţi.

"Le-am scris celor din grupul de control pentru pneuri şi i-am informat că Pedro va face acel test. Nu am primit niciun feedback negativ din partea lor. Trebuie să-l folosim, pentru că a pilotat monopostul anul trecut şi am modificat maşina Toyota foarte mult, mergând peste regulamentul curent pentru a crea mai multă forţă de apăsare aerodinamică. Obiectivul este să replicăm forţa de apăsare aerodinamică din 2010", a explicat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Pirelli a decis să testeze pneurile la Istanbul datorită faptului că circuitul este foarte solicitant pentru cauciucuri în virajele opt şi nouă. "Vom lucra preponderent pentru 2012 şi pentru noi produse. Este de asemenea o verificare pentru Turcia pentru că virajele opt şi nouă reprezintă o mare provocare. Nu vorbesc despre componente, ci despre structură. Vrem să mergem acolo şi să verificăm de două ori pentru a fi siguri", a adăugat el.

Pirelli ar putea aduce un pneu hard îmbunătăţit care să aibă o durată de viaţă mai mare, dacă testele vor demonstra că virajul opt este foarte solicitant pentru acestea.

No comments:

Post a Comment