Wednesday, March 30, 2011

Sauber: Eroare de fabricaţie la aripa spate ilegală

Elementul superior al aripii spate al monopostului Sauber a încălcat regulamentul tehnic din cauza unei erori în procesul de fabricaţie. Echipă ar putea renunţa la apel.

Sauber a finalizat investigaţia demarată la finalul Marelui Premiu al Australiei pentru a identifica motivele pentru care echipa a fost descalificata, iar rezultatele indică o eroare în procesul de fabricaţie.

Potrivit unor surse citate de publicaţia gocar.gr, Sauber a realizat trei versiuni ale elementului supoerior al aripii spate pentru Marele Premiu al Australiei, însă numai două dintre acestea au fost expediate pe circuit. Cea care a fost utilizată în cursă nu a fost analizată în mod corespunzător după procesul de fabricaţie de la Hinwil, iar comisarii de cursă au constatat ulterior că aceasta are o lăţime de 95 mm, cu 5 mm mai puţin decât specifica regulamentul tehnic.

În schimb, cealaltă versiune a elementului superior a aripii spate a fost evaluată la Hinwil şi corespunde regulamentului tehnic.

n urma acestei analize, este posibil ca Sauber să renunţe la apelul împotriva deciziei comisarilor de cursă. Totuşi, echipa a insistat că eroarea nu a condus la un spor de performanţă, motiv pentru care nu este exclus că elveţienii să meargă mai departe cu apelul şi să se apare tocmai pe baza acestui fapt.

No comments:

Post a Comment