Thursday, May 8, 2014

Azerbaidjan va debuta in sezonul 2015 si va inlocui Coreea de Sud declara Ecclestone (formula 1)

Bernie Ecclestone a confirmat includerea cursei din Azerbaidjan în calendarul Formulei 1 începând din sezonul 2015 şi va reprezenta înlocuirea permanentă a Marelui Premiu al Coreei de Sud.

Azerbaidjan a dezvăluit recent că a semnat un contract pentru a găzdui Marelui Premiu al Europei începând din 2015 sau cel târziu 2016, iar informaţia a fost în cele din urmă confirmată şi de Bernie Ecclestone.
Britanicul a dezvăluit că Azerbaidjan va înlocui practic permanent Marele Premiu al Coreei de Sud, care a debutat în sezonul 2010, dar care a fost exclus din calendarul acestui sezon.

"Am semnat cu Azerbaidjan. Va începe în 2015 şi va înlocui Coreea de Sud. Coreea de Sud a făcut o treabă bună cu circuitul, dar au uitat să construiască toate clădirile pe care voiau să le construiască", a declarat Ecclestone.

De asemenea, informaţiile despre posibilitatea ca Azerbaidjan să înlocuiască şi Marele Premiu al Rusiei au fost negate. Presa germană a speculat această variantă ca urmare a situaţiei politice tensionate dintre Rusia şi ţările occidentale din cauza situatiiei din Ucraina, care ar putea conduce la anularea evenimentului.

No comments:

Post a Comment