Friday, May 16, 2014

Este posibil ca Pirelli sa schimbe strategia referitor la tipul de pneuri furnizate pentru curse

Pirelli a dezvăluit că ar putea introduce modificări în strategia tipurilor de pneuri pe care le furnizează la curse, dacă actualele opţiuni se vor dovedi prea conservatoare.

Pe măsură ce monoposturile se îmbunătăţesc, poate că la un moment dat vom vedea că unele alegeri sunt prea conservatoare.
Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport

Pirelli a furnizat preponderent pneuri de compoziţie mai dură în primele cinci curse ale anului comparativ cu sezonul precedent, element care a condus la scăderea numărului de opriri la boxe.
Decizia a fost luată după numeroasele controverse din prima parte a anului trecut, însă producătorul italian afirmă că este pregătit să-şi schimbe strategia dacă actualele opţiuni sunt prea conservatoare.

"Pe măsură ce monoposturile se îmbunătăţesc, poate că la un moment dat vom vedea că unele alegeri sunt prea conservatoare, pentru că acestea reduc derapajele şi sunt mai puţine probleme cu supraîncălzirea pneurilor. Şi poate că va trebui să reanalizam alegerile noastre pentru acest sezon pe măsură ce înţelegem rata de dezvoltare a monoposturilor", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli, pentru site-ul oficial al Formulei 1.

La sfârşitul sezonului vom vedea ca monoposturile sunt mai rapide decât anul trecut.
Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport

În plus, Hembery consideră că, pe măsură ce echipele înţeleg modul în care funcţionează noile pneuri, monoposturile vor deveni cel puţin la fel de rapide ca în sezonul precedent.
"Am văzut deja că echipele au început să maximizeze performanţa pneurilor. La începutul sezonului aveau în mod evident alte provocări. Acum începe munca detaliată cu echipele pe care am avut-o în anii anteriori. Bănuiala mea este că la sfârşitul sezonului vom vedea ca monoposturile sunt mai rapide decât anul trecut", a adăugat el.

No comments:

Post a Comment