Friday, May 16, 2014

Echipa Red Bull confirma ca: Ricciardo ramane in echipa noastra in sezonul 2015

Red Bull Racing a confirmat verbal că Daniel Ricciardo va rămâne la echipă şi anul viitor în urma rezultatelor bune obţinute în prima parte a sezonului.

Daniel Ricciardo a semnat un contract pe trei ani cu Red Bull Racing care urmează să expire la sfârşitul sezonului 2016, însă înţelegerea prevede anumite clauze prin care echipa îl poate concedia în cazul în care nu obţine anumite performanţe.
Australianul a impresionat însă în primele cinci curse ale anului şi a demonstrat în mai multe rânduri că îi poate pune probleme coechipierului Sebastian Vettel.

În condiţiile în care obiectivul iniţial era ca Ricciardo să ajungă la nivelul lui Vettel abia la jumătatea sezonului, şeful Christian Horner a admis că pilotul australianul şi-a asigurat deja prezenţa în cockpit şi pentru anul viitor.

"Întotdeauna am crezut în stabilitate şi continuitate. Daniel are un contract pe termen lung cu echipa şi este foarte puţin probabil să fie în altă parte anul viitor, cu excepţia cazului în care Ferrari îi face o ofertă. A făcut o treabă grozavă în acest an şi este calm în monopost. Continuă să ne impresioneze prin viteză şi abordare", a declarat britanicul.

Un alt avantaj al prezenţei lui Ricciardo în echipă este relaţia de colegialitate cu Vettel, întrucât cei doi se înţeleg mai bine decât au făcut Vettel şi Mark Webber în sezoanele precedente.

"Comparativ cu anii precedenţi, este ca o plimbare în parc. Dar aceasta este o parte a provocării de a fi şef de echipă", a adăugat Horner.

No comments:

Post a Comment