Tuesday, September 6, 2011

Donald Mackenzie este noul şef al companiei care deţine Formula 1

Donald Mackenzie a devenit noul preşedinte al companiei care deţine Formula 1, acesta înlocuindu-l pe Gerhard Gribkowsky, care a fost acuzat de luare de mită.

Schimbări la vârf în structura de conducere a companiei care deţine drepturile comerciale ale Formulei 1.

Fondul de investiţii CVC Capital Partners a decis să-l nominalizeze în funcţia de preşedinte pe unul dintre cofondatorii săi, Donald Mackenzie, care îl înlocuieşte astfel pe Gerhard Gribkowsky, arestat în luna ianuarie sub acuzaţia că a luat mită de 44 de milioane de dolari din partea lui Bernie Ecclestone, ca parte a tranzacţiei prin care CVC a preluat Formula 1.

Mackenzie devine astfel şeful companiei Delta Topco, care deţine în mod direct drepturile comerciale ale Formulei 1, dar care este deţinută în proporţie de 63.4% de CVC Capital Partners. Potrivit speculaţiilor, măsura a fost luată cu scopul de a linişti unii dintre acţionarii minoritari ai CVC Capital Partners, care sunt nemulţumiţi de lipsa de replică a companiei în privinţa acuzaţiilor de mită.

Numirea lui Mackenzie în funcţia de preşedinte al Delta Topco nu va avea un efect semnificativ asupra modului în care este condusă Formula 1, întrucât Ecclestone rămâne în continuare cel care se ocupa de cea mai importantă competiţie a sporturilor cu motor.

No comments:

Post a Comment