Tuesday, September 6, 2011

Red Bull lucrează la aerodinamica specifică pentru Monza

Christian Horner a dezvăluit că Adrian Newey "a muncit din greu" pentru a realiza un pachet aerodinamic competitiv pentru monopostul Red Bull în perspectiva cursei de la Monza.

Marele Premiu al Italiei reprezintă cea mai mare provocare pentru Red Bull Racing din acest sezon, prin prisma configuraţiei circuitului de la Monza.

Monopostul dezvoltat de campioana mondială este competitiv în special pe circuitele lente, însă Monza este cel mai rapid circuitul din calendar, iar echipa este dezavantajată cel puţin aparent şi de motorul Renault mai puţin performant decât cel furnizat de Mercedes pentru McLaren. În acest context, în ultimele două săptămâni echipa austriacă a alocat resurse importante pentru dezvoltarea unui pachet aerodinamic special pentru această cursă, în speranţa că va reuşi să ţină pasul cu rivalii de la Ferrari şi McLaren.

"Adrian Newey (n.r - directorul tehnic al Red Bull) a muncit din greu la pachetul aerodinamic pentru o forţă de apăsare aerodinamică mică şi medie", a confirmat Christian Horner, şeful Red Bull, pentru publicaţia germană Auto Motor und Sport.

Chiar dacă este al treilea sezon de dominaţie al celor de la Red Bull, echipa nu a obţinut nicio victorie în Marele Premiu al Italiei în cei şapte ani de existenţă. Totuşi, Sebastian Vettel a obţinut la Monza în sezonul 2008 prima victorie din carieră la volanul unui monopost Toro Rosso, realizat la vremea respectivă de Newey.

No comments:

Post a Comment