Tuesday, September 6, 2011

OFICIAL: Compania petrolieră Cepsa a devenit sponsor major la Toro Rosso

Toro Rosso a confirmat oficial că grupul petrolier spaniol Cepsa a devenit sponsor major al echipei, însă nu a comentat vânzarea de acţiuni către fondul de investiţii IPIC.

Speculaţiile apărute săptămâna trecută în presa internaţională cu privire la viitorul Scuderiei Toro Rosso în Formula 1 încep să prindă contur.

Echipa cu sediul la Faenza a confirmat marţi că grupul petrolier spaniol Cepsa a devenit sponsor major al echipei, înţelegerea urmând să intre în vigoare începând cu Marele Premiu al italiei de la sfârşitul acestei săptămâni.

Conform înţelegerii, logo-ul Cepsa va fi vizibil pe nasul, aripa spate şi plăcuţele laterale ale monopostului STR6, precum şi pe combinezoanele piloţilor. Acesta este primul sponsor major anunţat de Toro Rosso în întreaga sa istorie, echipa fiind susţinută financiar până acum prin finanţare directă din partea proprietarului Red Bull şi a câtorva sponsori minori.

Presa internaţională anticipează însă că anunţul de marţi este doar începutul unei perioade de tranziţie pentru Toro Rosso de la acţionariatul actual către o vânzare parţială sau integrală către fondul de investiţii IPIC din Emiratele Arabe Unite. De altfel, IPIC deţine integral Cepsa şi banca privată elveţiană Falcon Investments, care este deja sponsor al echipei din prima parte a acestui an. Vânzarea echipei va avea ca rezultat inclusiv schimbarea numelui cu care aceasta concurează în Formula 1.

Se speculează că Toro Rosso nu a anunţat nimic despre preluarea echipei de către IPIC pentru că schimbarea numelui echipei nu se poate face în timpul unui sezon competiţional. Cel mai probabil, echipa de la Faenza va concura în sezonul 2012 sub numele Team UAE.

No comments:

Post a Comment