Monday, September 19, 2011

Presă: Ferrari vrea să-l readucă la echipă pe designerul Rory Byrne

Ferrari încearcă să-l convingă pe reputatul designer Rory Byrne să revină la echipă pentru a ajuta Scuderia să dezvolte un monopost competitiv în 2012, potrivit presei italiene.

Ferrari a efectuat doua restructurări în cadrul departamentului tehnic pe parcursul sezonului 2011, însă şefii Scuderiei dau semne că lucrurile nu se vor opri aici.

În încercarea de a opri dominaţia celor de la Red Bull Racing din ultimii trei ani, Ferrari încearcă să-l readucă la echipă pe celebrul designer Rory Byrne, care a avut un rol important în cadrul succesului italienilor în anii 2000 alături de Michael Schumacher, Ross Brawn şi Jean Todt.

Informaţia a fost dezvăluită de publicaţia italiană OmniCourse, care susţine că iniţiativa pentru aceasta achiziţie îi aparţine directorului tehnic Pat Fry şi că Byrne ar putea fi adus în cadrul echipei în funcţia de consultant. După ce a părăsit Ferrari, Byrne s-a retras din Formula 1, iar în prezent locuieşte în Thailanda.

Între timp, Ferrari a demarat deja proiectul pentru monopostul cu care va aborda sezonul 2012. Echipa promite numeroase inovaţii tehnice, iar OmniCourse susţine că printre noutăţi se vor număra o poziţie mai scăzută în cockpit pentru Fernando Alonso şi un ampatament mai lung pentru a remedia problemele de compatibilitate cu pneurile Pirelli.

Din echipa tehnică care lucrează la monopostul pentru anul viitor mai fac parte James Tortora (departamentul de simulatoare), Ioannis Veludis (Computational Fluid Dynamics), Rupert Daraker (aerodinamică) şi Nikolas Tombazis (design).

No comments:

Post a Comment