Tuesday, September 6, 2011

Pirelli anticipează două-trei opriri la boxe la Monza

Pirelli consideră că piloţii vor efectua între două şi trei opriri la boxe în Marele Premiu al Italiei, diferenţa dintre cele două tipuri de pneuri fiind estimată la aproximativ o secundă.

Marele Premiu al Italiei reprezintă cursa de acasă pentru Scuderia Ferrari, dar şi pentru Pirelli, unicul furnizor de pneuri din Formula 1. Italienii vor oferi piloţilor pneuri soft şi medium, la fel ca la Spa-Francorchamps, şi anticipează că piloţii vor efectua doua sau trei opriri la boxe pe parcursul cursei.

"În ciuda faptului că este unul dintre cele mai solicitante circuite ale anului, unde zona de contact a pneurilor pe linia dreaptă poate fi de trei ori mai mare decât atunci când monopostul staţionează din cauza forţei de apăsare aerodinamică, aşteptăm ca de obicei între două şi trei opriri la boxe pentru piloţii de top", precizează Pirelli într-un preview pentru etapa de la finalul acestei săptămâni.

Pe de altă parte, Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, crede că piloţii vor fi tentaţi să efectueze cât mai puţine opriri la boxe, întrucât timpul pierdut pe linia standurilor este mare comparativ cu viteza atinsă pe circuit.

"Pe un circuit rapid precum Monza, strategiile pneurilor vor fi vitale, pentru că este greu să recuperezi orice timp pierdut la boxe când monoposturile concurează cu acceleraţia la maxim pentru atât de mult timp. Ne aşteptăm să vedem o diferenţă de o secundă între pneurile soft şi medium, dar vom şti sigur numai după antrenamente. Versatilitatea pneurilor va fi esenţiala, întrucât cauciucul va trebui să facă faţă condiţiilor variate din weekend", a precizat britanicul.

No comments:

Post a Comment