Thursday, September 1, 2011

Presă: O companie de investiţii din Abu Dhabi a cumpărat Toro Rosso

International Petroleum Investment Company (IPIC), o companie de investiţii din Abu Dhabi, a cumpărat Toro Rosso, iar tranzacţia va fi oficializată la Monza, potrivit presei spaniole.

Scuderia Toro Rosso va avea un nou proprietar începând de la Marele Premiu al Italiei din 11 septembrie, în cazul în care informaţiile dezvăluite de publicaţia spaniolă AS se vor confirma.

Potrivit sursei citate, compania International Petroleum Investment Company (IPIC) cu sediul în Abu Dhabi şi deţinută integral de guvernul Emiratelor Arabe Unite, a ajuns la un acord cu Red Bull pentru achiziţionarea echipei pentru o sumă neprecizată de bani.

Tranzacţia ar urma să intre în vigoare la finalul acestei săptămâni, urmând să fie confirmată cu puţin timp înainte de cursa de la Monza. Schimbarea proprietarului va avea ca efect modificarea radicală a paletei de culori a monopostului Toro Rosso, întrucât IPIC va promova logo-urile unora dintre cele mai importante companii europene pe care le are în portofoliu.

Sponsorul principal va fi banca privată elveţiană Falcon, în timp ce compania petrolieră spaniolă Cepsa şi producătorul de chimicale Nova Chemicals vor fi sponsori secundari. Toate cele trei companii sunt deţinute de IPIC şi, cu excepţia Cepsa, toate sunt deja sponsori la Toro Rosso.

Potrivit AS, tranzacţia va garanta păstrarea lui Jaime Alguersuari în cadrul echipei pentru sezonul 2012, întrucât spaniolul are legături cu Khadem Abdulla Al-Qubaisi, directorul executiv al IPIC. IPIC este un fond de investiţii deţinut de guvernul Emiratelor Arabe Unite care are drept obiectiv achiziţionarea strategică a unor companii din industria energetică. În prezent, fondul deţine peste 15 companii în 10 ţări de pe cinci continente.

Până în prezent, Toro Rosso, Red Bull şi IPIC nu au luat o poziţie oficială în privinţa acestor speculaţii.



No comments:

Post a Comment