Tuesday, August 9, 2011

Alonso: "Am datoria morală să cred în cucerirea titlului"

Fernando Alonso consideră că păstrează şanse să câştige titlul mondial în acest sezon şi crede că situaţia din clasament se poate schimba oricând.

La capătul primelor 11 etape din sezonul 2011, Fernando Alonso ocupă locul patru în clasament cu 145 de puncte şi are de recuperat un decalaj de 89 de puncte fată de liderul Sebastian Vettel.

Aparent, situaţia dublului campion mondial este una dificilă, însă acesta este încurajat de faptul că Ferrari are abilitatea de a reveni, motiv pentru care nu renunţă la ideea de a cuceri un nou titlu.

"Trebuie să încercăm şi să câştigăm cât mai multe curse posibil. Suntem realişti şi situaţia din clasament este cea care este, dar am văzut de multe ori că pot exista schimbări bruşte. Şi, până la urmă, noi sutem Ferrari şi avem o obligaţie morală, în special pentru milioanele de fani din întreaga lume, să ne gândim întotdeauna la cel mai important obiectiv. Nu putem spune niciodată că vom aborda cele 8 curse fără să ne gândim la tltlu: întotdeauna vom fi cu un ochi la titlu, cel puţin până când nu va mai exista nici cea mai mică şansă. Sigur, trebuie să începem să câştigăm şi trebuie să sperăm că Vettel va face câteva greşeli sau că va avea probleme", a declarat spaniolul pentru site-ul oficial al Scuderiei.

Alonso a reiterat faptul că în acest sezon pilotează mai bine ca niciodată, chiar dacă admite că exista loc de îmbunătăţiri.

"Încă ne lipseşte ceva în fiecare domeniu, inclusiv din partea piloţilor, pentru a fi la cel mai bun nivel. Totuşi, simt că fac parte din echipă mai mult decât cu un an în urmă. În termeni de pilotaj, nu cred că am fost vreodată atât de puternic", a mai precizat el.

No comments:

Post a Comment