Saturday, August 20, 2011

Villeneuve: "Raikkonen nu merita să câştige titlul în 2007"

Jacques Villeneuve consideră că titlul mondial din sezonul 2007 a fost câştigat de Kimi Raikkonen datorită norocului şi că trofeul merita să ajungă în mâinile lui Felipe Massa.

Kimi Raikkonen a câştigat titlul mondial în sezonul 2007 după ce a recuperat un deficit de 17 puncte în ultimele două curse, profitând şi de lupta strânsă dintre Lewis Hamilton şi Fernando Alonso, pe atunci coechipieri la McLaren.

Fostul campion mondial Jacques Villeneuve consideră că tocmai acest duel intern de la McLaren l-a ajutat pe finlandez să obţină trofeul şi crede că Felipe Massa era un învingător mai merituos.

"Dacă Raikkonen a câştigat titlul a făcut-o cu noroc, pentru că nu îl merită. Massa îl merita mult mai mult pentru că întotdeauna a fost mai capabil decât Raikkonen şi îl bătea cu uşurinţă", a declarat canadianul.

După patru ani, Massa se regăseşte în umbra lui Fernando Alonso, care s-a integrat imediat la Ferrari după sosirea în 2010 şi a devenit liderul echipei. Totuşi, Villeneuve insistă că brazilianul face o treabă foarte bună în cadrul team-ului şi laudă calităţile acestuia.

"Massa are viteza necesară şi este capabil să piloteze bine. Nu am niciun dubiu în privinţa asta. Dar trebuie să facă şi mai mult, pentru că este echipa lui Alonso, ceea ce este normal, având în vedere că este dublu campion mondial. Este logic. Dacă coechipierul este dublu campion mondial, este normal ca echipa să se concentreze pe el. Massa a câştigat curse şi aproape un campionat (n.r - în 2008), poate chiar două. Este un pilot grozav, iar acum pilotează bine pentru Ferrari. Nu-i înţeleg pe oamenii care-l critică", a mai precizat el.

No comments:

Post a Comment