Tuesday, August 9, 2011

Rosberg, dispus să aştepte un monopost Mercedes capabil de victorii

Nico Rosberg afirmă că este dispus să aştepte până la începutul anului viitor ca Mercedes GP să-i ofere un monopost cu care să poată câştiga curse.

Nico Rosberg a părăsit Williams la sfârşitul sezonului 2009 cu speranţa că Mercedes GP îi va oferi oportunitatea să-şi demonstreze talentul şi să obţină victorii, însă după un an şi jumătate nu a reuşit încă să treacă primul linia de sosire.

Germanul s-a resemnat că nu dispune de un monopost suficient de competitiv pentru a concura cu cele trei echipe de top, însă susţine că aşteaptă ca situaţia să se schimbe cel târziu în prima parte a anului viitor.

"Nimeni nu ar putea să câştige cu maşina mea. Sunt trei echipe - Red Bull, Ferrari şi McLaren - care sunt în faţa celorlalţi. Pentru mine, cu această maşină, locul şapte este ca o victorie. Trebuie să aştept să obţin un monopost mai bun. Mai târziu în acest an sau la începutul anului viitor voi începe să mă gândesc la victorii", a declarat el pentru publicaţia El Pais.

Pentru a reuşi să câştige o cursă, Rosberg consideră că Mercedes GP trebuie să schimbe monopostul din aproape toate punctele de vedere, în special în privinţa sistemului de evacuare.

"Totul (n.r - trebuie îmbunătăţit). În general este vorba despre aerodinamică şi reducerea greutăţii din punct de vedere mecanic. Motorul este în regulă, dar sistemul de evacuare, care este o parte importantă a aerodinamicii în prezent, poate fi îmbunătăţit foarte mult. Lucrăm la asta", a mai precizat el.



No comments:

Post a Comment