Monday, August 22, 2011

Pirelli anticipează diferenţe majore între pneuri la Spa

Pirelli preconizează că diferenţa dintre pneurile soft şi medium pe care le va oferi la Spa-Francorchamps va fi de peste o secundă.

Pirelli va furniza pneuri soft şi medium în Marele premiu al Belgiei de la sfârşitul acestei săptămâni, iar producătorul italian anticipează că diferenţa dintre cele două componente "va fi cel mai probabil mai mare de o secundă pe tur".

Motivul principal este legat de lungimea de 7004 metri a circuitului, Spa-Francorchmaps fiind de altfel şi cea mai lungă pistă din calendar. Cu toate acestea, Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, a admis că producătorul italian nu cunoste foarte multe detalii despre circuitul belgian, însă rămâne încrezător că alegerea celor două tipuri de pneuri a fost corectă.

"Din multe puncte de vedere, Spa este unul dintre cele mai imprevizibile circuite din calendar şi, din moment ce nu am testat încă acolo, avem foarte puţine date. Totuşi, din ce am văzut în trecut, în special la Valencia şi Nurburgring, suntem încrezători că această combinaţie de pneuri medium şi soft reprezintă echilibrul corect intre performanta şi durabilitate, ceea ce le permite piloţilor să-şi arate talentul. Este o cursă care recompensează manevrele curajoase de depăşire, ceea ce se potriveşte cu filosofia noastră despre pneuri", a precizat britanicul.



No comments:

Post a Comment