Saturday, August 27, 2011

Raikkonen vrea să revină în F1, dar nu este dorit de nicio echipă

Kimi Raikkonen vrea să renunţe la WRC pentru o revenire în Formula 1, însă nicio echipă nu este interesată de serviciile sale.

Kimi Raikkonen este pregătit să renunţe la aventura în Campionatul Mondial de Raliuri după numai doi ani pentru a reveni în Formula 1 începând din sezonul 2012.

Informaţia a fost dezvăluită chiar de pilotul finlandez, care este dornic să revină în cursele de motorsport cât mai curând posibil. "Vreau să particip în curse. Formula 1 este un sport grozav şi îţi oferă un sentiment plăcut să concurezi acolo", a declarat el pentru publicaţia britanică Autosport.

Singura problemă pentru fostul campion mondial al Formulei 1 este că toate cele patru echipe de top, Red Bull, Ferrari, McLaren şi Mercedes GP, vor miza anul viitor pe aceeaşi piloţi, motiv pentru care singura alternativă viabilă este Renault, însă numai în cazul în care Robert Kubica nu va fi apt să revină după accidentul suferit în februarie.

Totuşi, indiferent de situaţie, echipa anglo-franceză nu este interesată de serviciile sale, potrivit declaraţiilor şefului Eric Boullier. "Nu voi vorbi despre Kimi, nu am niciun interes pentru el", a precizat francezul.

În acest context, este greu de crezut că Raikkonen ar accepta să revină în Formula 1 la o echipă de pluton, care ar găsi oricum cu greu resurse pentru a-i satisface pretenţiile salariale ridicate. Singura alternativă rămâne Le Mans Series, acolo unde ar putea concura pentru Peugeot, echipă pentru care a efectuat un test în Franţa în această săptămână.

Varianta de a concura în NASCAR nu reprezintă o prioritate, întrucât Raikkonen vrea să rămână în Europa, iar un nou sezon în WRC este puţin probabil din cauza rezultatelor modeste înregistrate în cei doi ani în care a fost prezent în competiţie.

No comments:

Post a Comment