Thursday, August 18, 2011

Lotus vrea să învingă Williams până la finalul sezonului

Lotus îşi propune să învingă echipe precum Williams şi Toro Rosso până la finalul anului pentru a concura în plutonul de mijloc în 2012.

La finalul anului trecut, Team Lotus şi-a anunţat ambiţia de a concura în plutonul de mijloc în acest sezon, însă echipa malaeziană nu a reuşit să-şi depăşească statutul de echipa nouă.

Chiar dacă nu are nicio emoţie împotriva celor de la Virgin şi Hispania, Lotus este încă departe de obiectiv, însă şeful Mike Gascoyne şi-a exprimat speranţa că până la finalul anului va învinge echipe precum Williams şi Toro Rosso.

"Am spus că vrem să concurăm în mijlocul plutonului în acest an, dar nu am reuşit. Într-un fel, suntem în ţara nimănui. Dar am făcut multe progrese în acest an şi suntem la două secunde de noile echipe, dar la o secundă şi jumătate în spatele echipelor din faţa noastră. Ar fi frumos să luptăm cu aceşti băieţi până la finalul anului, să învingem Williams şi Toro Rosso şi să continuăm de acolo anul viitor. Cred că putem să facem asta", a precizat britanicul pentru publicaţia Autosport.

Una dintre posibilele cauze ale semi-eşecului este decizia de a nu utiliza sistemul KERS, întrucât echipa a trecut prin mari schimbări de natură tehnică comparativ cu 2010. Situaţia va fi însă diferită anul viitor, când monopostul Lotus va fi asemănător cu cel din acest an, iar dezvoltarea lui va începe imediat după vacanţă de vară.

"După pauza de vară vom pune accentul pedezvoltarea monopostului de anul viitor. Spre deosebire de monopostul din acest an, care a fost aproape în întregime nou, monopostul de anul viitor va fi o dezvoltare a celui curent: aceeaşi cutie de viteze, acelaşi motor. Ne vom concentra pe componentele care fac monopostul mai rapid în loc să facem totul din nou", a mai precizat el.

Lotus nu a câştigat niciun punct în Formula 1 de la debutul din 2010, însă ar avea nevoie de numai patru puncte pentru a egala Williams în clasamentul constructorilor, echipa britanica traversând unul dintre cele mai slabe sezoane din istorie.

No comments:

Post a Comment