Friday, August 12, 2011

Pirelli ar putea introduce pneuri de calificări în 2012

Pirelli propune introducerea unor pneuri speciale pentru calificări începând din sezonul 2012. Decizia finală va fi luată însă de echipe.

Planurile pentru reintroducerea pneurilor de calificări în Formula 1 încep să prindă contur. Pirelli, unicul furnizor de cauciucuri din competiţie, a confirmat în această săptămână că a înaintat echipelor o propunere în acest sens.

Decizia finală privind utilizarea unor cauciucuri care să ofere o aderenţă superioară pentru un singur tur rapid va fi luată însă de echipe, potrivit declaraţiile lui Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

"Am înaintat echipelor ideea despre pneurile de calificări şi vom primi feedback-ul lor. Dacă nu le place, nu o vom pune în aplicare. Ar putea fi un pas prea mare pentru anul viitor şi prea mult pentru echipe, dar este o ofertă", a declarat britanicul pentru ediţia tipărită a publicaţiei Autosport.

În cazul în care pneurile pentru calificări vor reveni în Formula 1, regulamentul cauciucurilor va trebui modificat, întrucât piloţii care obţin calificarea în ultima parte a calificărilor nu vor mai putea începe cursa cu setul de pneuri cu care au stabilit cel mai bun timp.

Pneurile special concepute pentru calificări au fost utilizate ultima oară în 1991, sezon la finalul căruia FIA a interzis aceasta specificaţie chiar după retragerea celor de la Pirelli din Formula 1.



No comments:

Post a Comment