Wednesday, August 10, 2011

Williams speră să 'renască' în sezonul 2012

Frank Williams este încrezător că echipa pe care o conduce va reveni în elita Formulei 1 începând din sezonul 2012.

Williams traversează unul dintre cele mai dificile sezoane din întreaga sa istorie, britanicii câştigând doar patru puncte în clasamentul constructorilor în primele 11 etape, însă problemele se perpetuează de mai mulţi ani.

Frank Williams, cofondatorul echipei care îi poarte numele, speră ca lucrurile să se îndrepte începând de anul viitor şi admite că Williams a dezamăgit în ultimii ani.

"Indiferent dacă câştigi sau pierzi, nu este uşor, pentru că jocul este foarte, foarte greu. Dar este adevărat că în ultimii ani ne-am chinuit din punct de vedere tehnic şi nu avem nicio cale să fugim de asta. Încercam pe cât posibil să ne reinventam şi în curând vom reuşi", a declarat britanicul în cadrul unui interviu acordat publicaţiei ESPNF1.

Williams va miza de anul viitor pe un nou departament tehnic, care va fi condus de Mike Coughlan, Mark Gillan şi Jason Somerville, dar principala noutate va fi reprezentată de refacerea parteneriatului cu Renault pentru utilizarea motoarelor. Roadele acestor schimbări vor fi vizibile abia peste şase luni, potrivit estimărilor lui Williams.

"Bănuiesc că vor mai trece încă şase luni până când vom avea un produs care să vină din birourile de design şi tuinelul de vânt şi sperăm să fie mai bun. Oricum, acesta va fi primul pas în procesul de reconstrucţie", a adăugat el.



No comments:

Post a Comment