Thursday, June 9, 2011

Alonso, încrezător că poate lupta pentru victorie la Montreal

Caracteristicile circuitului de la Montreal îl determină pe Fernando Alonso să fie optimist că poate lupta pentru primele poziţii în Marele Premiu al Canadei.

Ferrari priveşte cu încredere spre Marele Premiu al Canadei de la sfârşitul acestei săptămâni, datorită faptului că specificaţiile tehnice ale circuitului Gilles Villeneuve se potrivesc monopostului 150 Italia.

În condiţiile în care aerodinamica nu joacă un rol esenţial în Canada, Fernando Alonso anticipează că va fi capabil să lupte pentru victorie.

"Chiar dacă are câteva porţiuni foarte rapide, circuitul din Canada se potriveşte monoposturilor care pot sări peste borduri fără să-şi piardă prea mult echilibrul şi maşinilor care au o tracţiune bună la ieşirea din virajele lente. Aceste două caracterstici sunt printre punctele forte ale monopostului 150 Italia. Aici, eficienţa aerodinamicii, care este călcâiul lui Ahile pentru noi în acest moment, este mai puţin importantă, aşa că putem avea o şansă să luptăm pentru primele poziţii. Frânele sunt un alt factor fundamental pe acest circuit: va trebui să muncim din greu în antrenamente pentru a înţelege nivelul corect al răcirii frânelor pentru a evita riscul unor probleme în cursă", a declarat dublul campion mondial pentru site-ul oficial al Scuderiei.

În ceea ce priveşte lupta pentru titlu, spaniolul a admis că Ferrari trebuie să reacţioneze rapid dacă vrea să mai aibă şanse reale să-şi adjudece vreun trofeu în acest an.

"Începe a doua treime a sezonului şi situaţia din campionat este departe de a fi favorabilă. Este adevărat că mai sunt multe curse, dar este clar că trebuie să găsim un catalizator pentru această urmărire a titlului în termeni de puncte. Sperăm să începem imediat pe un circuit care poartă numele unuia dintre piloţii cei mai iubiţi de fanii Ferrari: Gilles Villeneuve", a mai precizat pilotul Scuderiei.

No comments:

Post a Comment