Tuesday, June 7, 2011

FIA: "Renault se retrage din F1 dacă amânăm introducerea motoarelor turbo"

Jean Todt susţine că Renault se va retrage din Formula 1 dacă FIA va amâna introducerea motoarelor turbo programată pentru sezonul 2013.

Consiliul Mondial al FIA a confirmat vineri planurile privind trecerea la motoare turbo în patru cilindri de 1.6 litri inceapnd din sezonul 2013, însă şi-a rezervat dreptul de a amâna intrducerea acestora. Motivul pentru care forul mondial a lăsat uşa deschisă unei posibile amânări a noului regulament este conflictul deschis dintre constructorii prezenţi în Formula 1.

Ferrari şi Mercedes insistă că noul regulament trebuie amânat, astfel că Renault a rămas singurul susţinător puternic al ideii, în contextul în care Cosworth nu are o influenţă majoră în astfel de decizii.

Jean Todt, preşedintele FIA, susţine că este într-o situaţie fără ieşire, întrucât Renault se va retrage din Formula 1 dacă noul regulament este amânat.

"Ei (n.r - constructorii) au propus regulamentul, iar FIA l-a acceptat. Propunerea nu a picat din cer, am avut 11 întâlniri cu toţi reprezentaţii celor implicaţi. Când am vorbit cu reprezentanţii Renault, mi-au spus că se vor retrage din Formula 1 dacă noile motoare nu sunt introduse în 2013. Când vorbesc cu Mercedes şi Ferrari îmi cer să amân introducerea pentru doi ani. Ei nu sunt împotriva regulilor, ci vor doar să amâne. Aşa că în următoarele zile voi fi în contact cu ei pentru a vedea unde ne aflăm", a declarat francezul pentru publicaţia spaniolă Diario AS.

FIA va decide cel târziu în 30 iunie dacă motoarelor turbo îşi vor face debutul în 2013.

No comments:

Post a Comment