Thursday, June 2, 2011

Button dezvăluie că nu ar fi atacat pentru victorie la Monaco

Jenson Button susţine că nu ar fi iniţiat un atac decisiv pentru victorie la Monaco, chiar dacă era mult mai rapid decât Sebastian Vettel şi Fernando Alonso.

La capătul unei strategii cu trei opriri la boxe, Jenson Button concura pe locul trei în Marele Premiu al statului Monaco şi era cu aproximativ două secunde mai rapid decât Sebastian Vettel şi Fernando Alonso.

Pilotul echipei McLaren i-a ajuns din urmă pe cei doi cu 15-20 de tururi înainte de final şi se anticipa că britanicul va lansa atacuri pentru victorie, însă accicentul suferit de Vitaly Petrov a forţat suspendarea cursei.

Cunoscut ca un pilot foarte precaut, Button a dezvăluit că nu ar fi dat totul pentru a obţine victoria şi că, dacă cursa nu ar fi fost suspendată, ar fi preferat să aştepte ca Alonso să-l atace pe Vettel.

"M-am putut apropia de ei, dar singura cale prin care puteam să-mi forţez trecerea era ca unul dintre ei să facă o greşeală sau să iasă de pe circuit undeva. Dar nu voiam să forţez neapărat o depăşire, pentru că vedeam că pneurile lui Vettel se degradează şi că Alonso putea anticipa o posibilitate de depăşire. Aşteptam ca Alonso să lanseze o mutare, pentru că ori ar fi abandonat amândoi într-un accident, ori Alonso ar fi devenit lider, iar eu aş fi avut o şansă bună cu Vettel", a declarat fostul campion mondial în cadrul unui interviu acordat site-ului său oficial.

No comments:

Post a Comment