Thursday, June 9, 2011

McLaren: "Suntem mai rapizi decât Red Bull"

McLaren susţine că deţine un monopost mai rapid decât cel al rivalilor de la Red Bull în regim de cursă, însă admite că trebuie să înregistreze progrese în calificări.

După unica victorie din acest sezon obţinută în Turcia, McLaren a reuşit să se păstreze în apropierea rivalilor de la Red Bull Racing şi au terminat pe podium în Spania şi Monaco.

Paddy Lowe, directorul tehnic al echipei, susţine chiar că McLaren deţine un monopost mai rapid decât al celor de la Red Bull în regim de cursă, însă acest lucru nu este evidenţiat şi în clasament din cauza performantelor mai slabe obţinute în sesiunile de calificări.

"Am fost mai rapizi decât ei în ultmele doua curse, în regim de cursă. Monopostul nostru obţine performanţe mai bune decât al lor în acest punct al weekendului. Dar este evident că în calificări avem de recuperat o diferenţă destul de mare. Dar nu ştim care este exact aceasta şi cum câştigă Red Bull acest avantaj", a declarat britanicul în cadrul unei videoconferinţe cu jurnaliştii, referindu-se la faptul că Red Bull Racing este singura echipă care a plecat din pole position în acest sezon.

În acest context, Lowe anticipează că McLaren va fi capabilă să lupte pentru victorie şi în Marele Premiu al Canadei de la sfârşitul acestei săptămâni, prin prisma configuraţiei circuitului de la Montreal.

"Monopostul nostru obţine performanţe mai bune în virajele lente. Am obţinut performante bune la Monaco, în special în cursă. În general, monoposturile care merg bine la Monaco merg bine şi în Canada. În plus, am fost rapizi şi în Spania în ritm de cursă, motiv pentru care cred că monopostul se descurcă bine în toate tipurile de viraje. Suntem într-o poziţie bună să luptăm cu Red Bull şi să câştigăm, dacă putem", a mai precizat el.

Pe baza optimismului generat de ultimele curse, Lowe anticipează că McLaren poate câştiga multe curse în acest an, care să permită echipei să lupte pentru titlul mondial. "Pentru noi, lupta pentru titlu este încă deschisă, chiar dacă Sebastian Vettel şi Red Bull conduc în clasamente. Cred că suntem intro poziţie bună să câştigăm multe curse şi să revenim în lupta pentru titlu. Suntem foarte încrezători în poziţia noastră, chiar dacă punctele din clasament pot părea dezolante", a mai explicat el.

No comments:

Post a Comment