Wednesday, June 1, 2011

Virgin negociază un parteneriat tehnic cu McLaren pentru 2012

Virgin Racing negociază semnarea unui parteneriat tehnic complex cu McLaren şi Mercedes pentru sezonul 2012, potrivit unor informaţii din presa italiană.

Virgin Racing este la cel de-al doilea sezon în Formula 1, însă rezultatele echipei britanice întârzie să apară. Într-o încercare de a remedia situaţia dificilă a echipei, care nu a reuşit să atragă din resurse financiare şi nici piloţi de calibru, Virgin Racing a iniţiat negocierile pentru un parteneriat tehnic cu McLaren şi Mercedes.

Informaţia a fost dezvăluită de publicaţia italiană Italiaracing, care susţine că partneriatul va fi foarte asemănător cu cel dintre McLaren şi Force India.

Cu alte cuvinte, Virgin Racing ar urma să concureze din sezonul 2012 cu motoare, transmisii, suspensii spate şi sistem KERS oferite de McLaren din producţia proprie sau prin intermediul partenerilor de la Mercedes.

Dacă parteneriatul va deveni realitate, Virgin Racing va renunţa practic la planul de a dezvolta monopostul exclusiv pe baza tehnologiei Computation Fluid Dynamics (CFD). De altfel, decizia echipei de a se axa doar pe CFD nu a avut rezultate pozitive şi, în plus, se vehiculează că a fost luată cu unicul scop de a reduce cheltuilele cu tunelul de vânt.

Mutarea va reprezenta însă o lovitură şi pentru Cosworth, actualul furnizor de motoare al echipei, care este pe cale să-i piardă de clienţi şi pe cei de la Williams. Într-o astfel de situaţie, Hispania Racing ar rămâne singura echipă care utilizează motoare Cosworth în sezonul 2012.

No comments:

Post a Comment