Wednesday, June 1, 2011

Ferrari caută soluţii pentru întărirea departamentului aerodinamic

Ferrari caută încă cele mai bune soluţii pentru a întări departamentul de aerodinamică după concedierea lui Aldo Costa.

Ferrari traversează în continuare o perioadă dificilă din punct de vedere al performantelor monopostului 150 Italia, iar ultimele restructurări majore ale departamentelor tehnice nu au dat încă cele mai bune rezultate.

În acest sens, italienii analizează încă soluţiile optime pentru îmbunătăţirea departamentului de aerodinamică, întrucât acesta este punctul slab al echipei în ultimii ani.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Autosprint, Ferrari intenţionează să-l promoveze pe grecul Nikolas Tombazis în funcţia de şef al departamentului de design, iar postul de şef al departamentului de aerodinamică ar putea fi ocupat de John Iley, care a părăsit anul trecut Ferrari şi a plecat la rivalii de la McLaren.

De asemenea, Autosprint susţine că Ferrari a angajat un aerodinamicist de la Force India şi că intenţionează să-l promoveze pe Pat Fry ca director tehnic, pe postul ocupat până recent de Aldo Costa.

Despre acesta din urmă publicaţia Auto Motor und Sport susţine că va lucra în cadrul diviziei de maşini de stradă a celor de la Ferrari până la expirarea actualului contract în 2013. Fostul director tehnic al Scuderiei îşi păstrează astfel salariul foarte bun pe care îl primea în Formula 1, în timp ce Ferrari este sigură că acesta nu va ajunge în acest interval de timp la una dintre echipele rivale.

No comments:

Post a Comment