Saturday, June 18, 2011

FIA a aprobat interzicerea sistemelor de evacuare inovatoare

FIA a aprobat interizcerea sistemelor de evacuare care permit eliminarea gazelor de eşapament prin eleronul spate atunci când pilotul nu accelerează. Măsura va intra în vigoare la Silverstone.

Inginerii de top din Formula 1 s-au întâlnit joi seară cu Charlie Whiting, directorul de curse al FIA, pentru o discuţie decisivă privind utilizarea sistemelor de evacuare care permit eliminarea gazelor de eşapament prin eleronul spate.

Chiar dacă forul mondial nu a emis niciun comunicat de presă pe marginea acestui subiect, publicaţia britanică Autosport a dezvăluit că FIA a aprobat interzicerea acestei tehnologii începând cu Marele Premiu al Marii Britanii din 10 iulie.

Astfel, over-run-ul motorului va fi limitat la numai 10% în momentul în care pilotul nu apasă pedala de acceleraţie, motiv pentru care se anticipează că această schimbare de regulament va afecta aproape toate echipele de pe grila de start. Singurul lucru incert este impactul exact pe care îl va avea regulamentul, nu puţini fiind cei care anticipează că Red Bull Racing va fi cea mai afectată din echipele de top.

În plus, astfel de sisteme de evacuare vor fi interzise complet începând în sezonul 2012 prin obligarea echipelor ca sistemele de evacuare să fie vizibile pe partea superioară a monoposturilor, aşa cum s-a întâmplat până în urmă cu câţiva ani.

Iniţial, FIA a intenţionat să interzică sistemele de evacuare inovatoare începând cu Marele Premiu al Spaniei, însă a amânat decizia pentru a permite echipelor să facă modificările necesare.

No comments:

Post a Comment