Tuesday, June 21, 2011

Pirelli schimbă alocarea pneurilor pentru Valencia

Pirelli a anunţat că va furniza pneuri medium şi soft în Marele Premiu al Europei, şi nu medium şi supersoft, aşa cum anunţase iniţial.

Pirelli, unicul furnizor de pneuri din Formula 1, a făcut o schimbare de ultimă oră în privinţa tipurilor de cauciucuri pe care le va furniza în Marele Premiu al Europei. Deşi iniţial intenţiona să aducă pe circuitul stradal de la Valencia componentele medium şi supersoft, italienii şi-au revizuit strategia şi vor oferi echipelor cauciucuri medium şi soft.

Decizia vine să confirme schimbarea radicală de strategie adoptată de Pirelli în ultimele curse, prin care speră să reducă numărul de opriri la boxe, dar şi ca urmare a previziunilor privind degradarea accentuată a cauciucurilor la Valencia.

"Este foarte posibil ca degradarea pneurilor să fie foarte ridicată din cauza configuraţiei circuitului, a naturii suprafeţei asfaltice şi a condiţiilor meteo, pentru că ar trebui să fie foarte cald. Pentru toate aceste motive am selectat pneurile medium şi soft, care ar trebui să le ofere echipelor un bun nivel de rezistenţă, multe oportunităţi pentru strategie şi aproximativ o secundă pe tur diferenţă între componente", a precizat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Pneurile medium vor fi utilizate pentru prima oară în acest sezon şi vor avea o compoziţie mai dură decât cele evaluate în luna februarie. Noua compoziţie a fost testată de echipă în Canada şi are o duritate mai mare decât precedenta versiune.

"Pneurile medium au fost ajustate uşor de la specificaţiile originale pentru a le face un pic mai durabile, în concordanţă cu modificările făcute la pneurile hard în Spania. Aceasta este versiunea testată de echipe în antrenamentele libere de vineri din Canada şi ne-au oferit multe date importante", a adăugat Hembery.

Pneurile medium sunt vopsite în alb, iar cele soft sunt evidenţiate prin culoarea galbenă.

No comments:

Post a Comment