Monday, June 6, 2011

Renault a primit persiunea de a concura în Canada în negru-auriu

Renault a anunţat că a primit persiunea de a concura cu actuală paleta de culori în Marele Premiu al Canadei, după ce organizatorioi au decis ca aceasta nu încalcă legislaţia anti-tutun.

Renault utilizează în acest sezon o paletă de culori negru-aurie foarte asemănătoare cu cea folosită în anii 1970 şi 1980 de echipa originală Lotus, ca parte a parteneriatului cu constructorul auto omonim.

La vremea respectivă, echipă era sponsorizată de un producător de tutun, iar acest lucru a condus la speculaţii privind un posibil conflict cu legislaţia anti-tutun din Canada. Totuşi, înaintea etapei de la sfârşitul acestei săptămâni, oficialii Renault au discutat cu autorităţile de la Quebec şi au primit acordul de a utiliza aceasta paletă de culori şi în Marele Premiu al Canadei.

"Suntem încântaţi să concurăm în Canada cu paleta de culori obişnuită. Autorităţile de la Quebec au notat că actuala paletă de culori are o referinţă la imaginile din 1980 când monopostul era sponsorizat de industria tutunului, însă în acelaşi timp a acceptat faptul că Lotus Renault GP nu primeşte finanţare directă sau indirectă de la aceasta industrie. Dorim să le mulţumim pentru încredere", a declarat Eric Boullier, şeful Renault, în cadrul unui comunicat de presă al echipei anglo-franceze.

Cu toate acestea, lucrurile s-ar putea schimba ulterior în perspectiva Marelui Premiu al Canadei din 2012, potrivit lui Boullier. "Totuşi, echipa a fost de acord să lucreze cu autorităţile din Quebec pentru a găsi o modalitate mai vizibilă de a respecta legislaţia locală în 2012", a explicat francezul.

No comments:

Post a Comment