Thursday, June 2, 2011

F1 va genera venituri anuale de trei miliarde de dolari până în 2016

Veniturile totale anuale generate de Formula 1 vor depăşi trei miliarde de dolari în sezonul 2016 si vor fi de peste două ori mai mari decât în 2010, potrivit unui raport Formula Money.

Publicaţia Formula Money a publicat joi o analiză privind veniturile pe care le poate obţine Formula 1 în următorii cinci ani, pe baza rezultatelor anterioare şi a structurii calendarului competiţional.

Principala concluzie a raportului este că veniturile anuale ale Formulei 1 vor ajunge la 3.253 miliarde de dolari în sezonul 2016, comparativ cu suma de 1.587 miliarde de dolari aferentă anului trecut şi cu trecerea pragului psihologic de două miliarde de dolari în 2012.

Principalul motiv pentru creşterea abruptă a veniturilor este includerea în calendarul competiţional a Rusiei şi Indiei, ţări despre care Formula Money susţine că vor plăti sume mai mari decât media pentru a fi prezente în Formula 1. "Ne aşteptăm ca unul dintre punctele cheie ale expansiunii să fie taxele de găzduire pentru curse, care au adus o sumă estimată la 568 milioane de dolari în 2010. Cele mai multe contracte includ o creştere anuală, iar următoarele curse din pieţele noi precum Rusia şi India vor plăti cel mai probabil taxe peste rata medie", se precizează în raportul Formula Money.

În plus, autorii studiului anticipează ca până la sfârşitul acestui deceniu cea mai mare taxă pentru găzduirea unei curse de Formula 1 va atinge pragul de 100 de milioane de dolari. În acest ritm, veniturile echipelor din taxele plătite de organizatori ar putea deveni mai mari decât cele obţinute de la sponsori, care s-au cifrat la 802 de milioane de dolari în sezonul 2010.

No comments:

Post a Comment