Monday, June 6, 2011

Renault va construi un simulator pentru F1

Renault a anunţat că va construi un simulator de ultimă generaţie până la sfârşitul acestui an, după ce în prima parte din 2011 şi-a upgradat tunelul de vânt şi tehnologia CFD.

Renault a alocat o sumă importantă de bani pentru dezvoltarea şi îmbunatăţirea a trei tehnologii esenţiale pentru succesul pe termen lung în Formula 1.

Cea mai importantă decizie se referă la construirea unui simulator de ultima generaţie, ca urmare a faptului că testele din timpul sezonului au fost interzise încă din urmă cu doi ani.

"Am ajuns la concluzia că tehnologia este suficient de mătură şi că este momentul potrivit pentru a face o investiţie considerabilă într-un simulator de ultima generaţie. Facilitatea va fi gata până la finalul anului şi va reprezenta un intrument valoros pentru performanta pe parcursul următoarelor sezoane", precizează oficialii Renault într-un comunicat de presă.

Pe lângă investiţia în noul simulator, Renault a dezvăluit că şi-a îmbunătăţit tunelul de vânt în primul trimestru al anului, acesta putând funcţiona în prezent cu modele la scara 60%, simulară cu cea folosită de rivalii de la Ferrari.

"În primul trimestru din 2011 am finalizat upgrade-ul la tunelul de vânt pentru a permite instalarea unui model mult mai capabil de 60%. Noul model a beneficiat de mulţi ani de design şi sute de mii de lire sterline investite în el. Este echipat cu noi senzori şi echipamente care îi vor permite să obţină experimente mult mai precise decât cu vechiul model de 50%", au mai precizat oficialii Renault.

Nu în ultimul rând, echipa anglo-franceza a adus câteva îmbunătăţiri majore şi tehnologiei Computaţional Fluid Dynamics.

No comments:

Post a Comment