Monday, June 20, 2011

McLaren îi va prelungi contractul lui Button pentru 2012

McLaren este decisă să activeze opţiunea de prelungire a contractului lui Jenson Button pentru 2012, în mijlocul speculaţiilor că britanicul este dorit de Ferrari.

Jenson Button are contract cu McLaren Mercedes până la sfârşitul acestui sezon competiţional, însă echipa britanică are opţiunea de a-i prelungi unilateral înţelegerea până la finalul lui 2012.

În contextul în care presa internaţională a dezvăluit că Ferrari este interesată de serviciile sale, McLaren se grăbeşte să-i prelungească înţelegerea şi este dispusă să-i ofere inclusiv o mărire de salariu, potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţiile Autosport şi BBC Sport.

Motivul pentru care McLaren se oferă să-i mărească salariul lui Button în ciuda faptului că îl poate obliga pe fostul campion mondial să rămână la echipa în actualele condiţii este oferirea unei înţelegeri pe mai mult de un an, astfel încât Button să rămână la echipa şi după 2012.

McLaren încearcă astfel să evite potenţiala plecare a pilotului la una dintre echipele rivale în sezonul 2013, atunci când Ferrari va avea un loc liber pe postul ocupat în prezent de Felipe Massa, în timp ce Red Bull Racing ar putea fi de asemenea o opţiune tentantă pentru britanic.

Pe de altă parte, situaţia în care se află McLaren a dat naştere unei noi serii de speculaţii, potrivit cărora Nico Rosberg, în prezent coechipierului lui Michael Schumacher la Mercedes GP, şi-a arătat disponibilitatea de a semna cu McLaren pentru 2012, în ciuda faptului că germanul este sub contract cu echipa condusă de Ross Brawn până la finalul anului viitor.

McLaren a refuzat să comenteze informaţiile, în timp ce Richard Goddard, managerul lui Button, nu a putut fi contactat.

No comments:

Post a Comment