Thursday, July 21, 2011

Aldo Costa a părăsit Ferrari

Aldo Costa, fostul director tehnic al Scuderiei Ferrari, a părăsit complet constructorul italian printr-o înţelegere de comun acord.

Ferrari a anunţat miercuri că întrerupe orice colaborare cu Aldo Costa, italianul care a deţinut funcţia de director tehnic al echipei până la sfârşitul lunii mai.

La vremea respectivă, Ferrari a susţinut că Aldo Costa va rămâne în cadrul companiei într-o funcţie nouă, care cel mai probabil ar fi urmat să nu aibă nicio legătură directă cu echipa din Formula 1. Cu toate acestea, Ferrari şi Costa au ajuns miercuri la o înţelegere prin care cele două părţi îşi despart drumurile.

Costa a fost demis de Ferrari în urma rezultatelor modeste înregistrate în prima parte a sezonului, iar echipa nu a nominalizat încă un înlocuitor.

Totuşi, după plecarea italianului, Ferrari a început să înregistreze progrese vizibile, în special după remedierea problemelor la tunelul de vânt, iar Fernando Alonso a obţinut la Silverstone prima victorie a Scuderiei din acest sezon competiţional.

No comments:

Post a Comment