Monday, July 18, 2011

Echipele propun o sesiune de teste în pauza de vară din 2012

Echipele analizează reintroducerea testelor în timpului sezonului pentru 2012, una dintre primele opţiuni fiind organizarea unei sesiuni de evaluare în pauza de vară din luna august.

Echipele din Formula 1 au iniţiat primele discuţii privind posibilitatea de a reintroduce sesiuni de teste în timpul sezonului începând de anul viitor.

Deocamdată, discuţiile au avut un caracter preliminar şi s-au purtat în cadrul Sporting Working Group (SWG) fără a avea un rezultat final, însă publicaţia britanică Autosport susţine că una dintre opţiuni este organizarea unei sesiuni de teste pentru tinerii piloţi în pauza de vară din luna august. Aceasta s-ar adăuga astfel la sesiunea similară care are loc de doi ani la finalul fiecărui sezon competiţional pe circuitul de la Abu Dhabi.

Sam Michael, directorul tehnic al echipei Williams, a confirmat discuţiile dintre team-uri, însă a admis că până în prezent nu există nicio propunere concretă privind modul în care testele ar putea fi reintroduse în timpul sezonului. "Se discută. Nu a avut loc nicio înţelegere, niciun vot, nimic. Acum se discută intern şi ne vom gândi la asta. Dar nu am făcut nimic mai mult", a precizat australianul.

Efectuarea unei sesiuni de teste în luna august ar putea intra în conflict cu actualul regulament, în condiţiile în care echipele trebuie să închidă complet fabricile timp de două săptămâni pe parcursul verii, iar angajaţii primesc de regulă câteva zile libere.

Intenţia echipelor vine la câteva luni după ce Jean Todt, preşedintele FIA, a avertizat că este decis sa reintroduca testele in Formula 1 începând din 2012 cu acordul echipelor sau din 2013 printr-un nou regulament impus unilateral de forul mondial. La vremea respectivă, francezul a propus efectuarea a trei sesiuni de teste de câte două zile pe parcursul sezonului, considerând că este absurd că piloţii tineri să nu aibă oportunitatea de a se antrena.

Mai multe echipe mici se opun testelor în timpul sezonului considerând că acestea ar creşte foarte mult costurile.

No comments:

Post a Comment