Friday, July 15, 2011

Massa, convins că Ferrari va continua progresele în 2011

Felipe Massa şi-a exprimat convingerea că Ferrari va continua să înregistreze progrese după victoria obţinută de Fernando Alonso la Silverstone.

După problemele din prima parte a sezonului cauzate în principal de calibrarea defectuoasă a tunelului de vânt, Ferrari a progresat constant în ultimele curse şi a obţinut duminică prima victorie din acest sezon.

Felipe Massa este convins că progresele vor continua şi în a doua parte a sezonului, pe baza upgrade-urilor pe care le vor introduce inginerii pe monopostul 150 Italia.

"În ultimele curse prestaţia noastră din curse a fost mai bună decât în calificări, iar la Silverstone am fost rapizi în ambele situaţii. În calificări, am terminat pe locul trei în Q1 cu pneuri hard, iar asta demonstrează că monopostul este foarte competitiv. Sunt sigur că aceasta îmbunătăţire ne va pune într-o postură bună pentru a doua jumătate a sezonului", a declarat brazilianul în cadrul unui videochat găzduit joi seară pe site-ul oficial al Scuderiei.

Cu toate acestea, situaţia din clasamentul general sugerează că progresele Ferrari au venit prea târziu, mai ales ca Fernando Alonso are de recuperat 92 de puncte faţă de liderul Sebastian Vettel, adică echivalentul a aparoape patru victorii.

Totuşi, Massa rămâne încrezător că Ferrari rămâne în lupta pentru titlu atât timp cât există şanse matematice. "Experienţa mea din 2008 şi cea a lui Kimi Raikkonen din 2007 arată că orice se poate întâmpla. Chiar dacă în acest an va fi dificil, pentru că Vettel ar trebui să facă multe greşeli", a mai precizat el.

No comments:

Post a Comment