Monday, July 18, 2011

Williams, dată în judecată pentru angajarea lui Coughlan

O echipă de NASCAR a dat în judecată Williams pentru că Mike Coughlan nu şi-a respectat contractul cu aceasta înainte de a se alătura britanicilor.

Echipa Michael Waltrip Racing din Campionatul Nord-American de Turisme (NASCAR) a iniţiat un proces în justiţia americană împotriva lui Mike Coughlan şi a echipei Williams.

Michael Waltrip Racing susţine că Coughlan a fost directorul de design al team-ului pe baza unei înţelegeri valabile până în 30 noiembrie 2012, iar britanicul a părăsit echipa pentru a se alătura celor de la Williams, însă acest lucru reprezintă o încălcare a contractului. Echipă americană susţine că Williams este implicată direct în acest caz, întrucât britanicii s-au implicat în procesul de recrutare a lui Coughlan.

"Ca urmare a plecării premature a lui Coughlan, MWR va suporta daune substanţiale, inclusiv costurile pentru căutarea, recrutarea, angajarea şi pregătirea unui înlocuitor pentru Coughlan, ca să nu mai menţionăm cheltuielile suportate de MWR angajaţilor lui Coughlan, ale căror beneficii nu vor fi realizate", a explicat MWR decizia de a acţiona în instanţă Williams.

Oficialii echipei britanice au refuzat să comenteze informaţiile, întrucât nu au fost încă anuntaţi oficial despre proces. "Williams a luat la cunoştinţă informaţiile că Michael Waltrip Racing a iniţiat un proces împotriva echipei Williams şi a lui Mike Coughlan. Nici Coughlan şi nici echipa nu au primit o notificare şi nu a avut niciun contact cu Michael Waltrip Racing de la începutul lunii iunie. Prin urmare, nu avem niciun alt comentariu de făcut pe marginea acestui subiect", a precizat un purtător de cuvânt al echipei Williams.

Williams a anunţat în 14 iunie că Coughlan este noul director de design al echipei, aceasta fiind prima apariţie a britanicului în Formula 1 după scandalul Spygate din sezonul 2007.

No comments:

Post a Comment