Friday, July 15, 2011

Cosworth confirmă prezenţa în Formula 1 şi după 2013

Cosworth a confirmat că va furniza motoare în Formula 1 şi în sezonul 2014, când va fi introdus un nou regulament tehnic.

Cosworth a fost unul dintre constructorii care s-a opus trecerii la motoare în patru cilindri începând din sezonul 2013, însă schimbarea regulamentului care prevede introducerea unor unităţi în şase cilindri din 2014 este pe placul britanicilor.

Oficialii companiei susţin că vor continua prezenţa în Formula 1 şi după intrarea în vigoare a noului regulament, în special pentru că ceilalţi constructori au garantat că vor avea parte de cel puţin doi clienţi.

"Pentru motorul de patru cilindri nu există nicio limită de costuri. Marii constructori îşi făcuseră calcule pentru cel puţin 60 de milioane de euro pentru dezvoltare, în timp ce noi depindem de plăţile efectuate de clienţi. De asemenea, avem o garanţie pentru clienţi. Ferrari, Mercedes şi Renault au garantat că cel puţin doi clienţi vor rămâne cu noi. Trei ar fi ideal", a declarat Mark Gallagher, şeful Cosworth, pentru publicaţia germană Auto Motor und Sport.

Cei doi constructori la care face referire Cosworth sunt Hispania şi Virgin, singurele echipe pentru care britanicii vor furniza motoare în 2012. La revenirea în F1, Cosworth a oferit motoare şi pentru Lotus şi Williams, însă cele două echipă au migrat ulterior spre Renault.

Cu toate acestea, Gallagher susţine că existenţa a doi constructori garantează o sursă importantă de profit pentru companie. "Privim fiecare client ca un contract separat. Fiecare contract are costuri fixe: motor, sprijin pe circuit, dezvoltare, ajustare individuală a monopostului. Aşa că există un profit pentru fiecare contract. În ceea ce priveşte 2012, în loc să avem trei surse separate de profit, vom avea doar două", a mai precizat el.

No comments:

Post a Comment