Tuesday, July 12, 2011

Whitmarsh ar putea pierde postul de şef de echipă la McLaren

McLaren analizează posibilitatea de a-l înlocui pe Martin Whitmarsh din funcţia de şef al echipei după pauza de vară din august din cauza numeroaselor greşeli de strategie.

McLaren Mercedes ar putea avea un nou şef de echipă începând cu Marele Premiu al Belgiei de la sfârşitul lunii august.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia britanică Daily Mail, mai mulţi ingineri şi designeri de top din cadrul echipei şi-au exprimat nemulţumirea pentru numeroasele greşeli de strategie comise de McLaren în prima parte a sezonului, greşeli atribuite direct lui Whitmarsh prin prisma funcţiei pe care o deţine.

Nemulţumirile din interiorul echipei au luat amploare după Marele Premiu al Marii Britanii de la finalul săptămânii trecute, în care Jenson Button a abandonat după ce mecanicii nu i-au fixat în mod corespunzător unul dintre pneuri, iar Lewis Hamilton a pierdut locul trei după ce a fost nevoit să salveze combustibil în ultima parte a cursei, ca urmare a faptului că a avut cu un litru de benzină mai puţin în rezervor decât coechipierul său.

Cele două greşeli se adaugă unei lungi liste de erori comise în acest an, printre care se numără montarea unui set greşit de pneuri pe monopostul lui Hamilton la Sepang sau o strategie cu numai trei opriri la boxe pentru Button la Istanbul, când toţi rivalii sau au optat pentru un schimb suplimentar de pneuri.

În plus, sursa citată susţine că există nemulţumiri şi pentru faptul că din 2009 McLaren nu a mai avut niciun monopost competitiv încă de la începutul sezonului, când Whitmarsh a preluat funcţia de şef de la Ron Dennis.

Daily Mail nu a avansat niciun nume privind potenţialul înlocuitor al lui Whitmarsh la echipă.

No comments:

Post a Comment