Monday, July 11, 2011

Alonso: "Victoria nu se datorează noului regulament tehnic"

Fernando Alonso este încântat că a obţinut prima victorie din acest sezon, însă consideră că schimbarea regulamentului tehnic a avut un impact minim.

Fernando Alonso a adus Scuderiei Ferrari la Silverstone prima victorie din sezonul 2011, după ce a profitat la maxim de o greşeală a mecanicilor Red Bull la un schimb de pneuri pentru Sebastian Vettel.

Spaniolul a admis că se simte uşurat de victoria obţinută, în special pentru că aceasta a venit pe un circuit mai puţin favorabil monopostului 150 Italia.

"Evident, este un uriaş punct de sprijin pentru noi. Eram încrezători că vom fi rapizi aici, la Silverstone. Nu a fost un Mare Premiu uşor pentru noi, deoarece caracteristicile virajelor şi configuraţia nu au fost niciodată punctele noastre forte. Ştiam că Silverstone, la fel ca şi Barcelona, urma să fie dificil pentru noi, aşa ca să câştigăm aici reprezintă o bună motivaţie pentru toată lumea şi ne oferă încredere pentru următoarele curse", a declarat spaniolul.

Victoria celor de la Ferrari a venit şi în contextul unei schimbări majore de regulament tehnic, despre care iniţial s-a vehiculat că va avea un puternic impact negativ asupra performanţelor rivalilor de la Red Bull Racing. Cu toate acestea, dublul campion mondial crede că noile reguli nu au influenţat în mod decisiv rezultatele cursei de la Silverstone.

"Pentru mine, (n.r - noile reguli) nu (n.r - au avut niciun impact). Nu cred că a fost un factor major. Am văzut un McLaren luptând pentru podium până în ultimul moment. Am văzut Red Bull şi Ferrari luptând pentru celelalte două poziţii ale podiumului şi, aşa cum am văzut acum 15 zile la Valencia, eu am fost pe locul doi. Nu am văzut niciun Force India, Sauber sau altă echipă luptând pentru victorie pentru că s-au schimbat regulile. A fost la fel, mai mult sau mai puţin", a mai precizat el.

În ciuda victoriei sale, Alonso trebuie să recupereze 92 de puncte pentru a-l ajunge pe liderului clasamentului general, Sebastian Vettel.

No comments:

Post a Comment