Friday, July 8, 2011

Schumacher exclude retragerea din F1 la finalul sezonului

Michael Schumacher a confirmat că va concura în Formula 1 şi în sezonul 2012, chiar dacă contractul cu Mercedes GP îi permite să se retragă la finalul acestui an.

Mercedes GP a confirmat cu ocazia Marelui Premiu al Europei că actualul contract al lui Michael Schumacher expira la finalul acestui sezon şi că germanul are libertatea de a alege dacă îşi va prelungi înţelegerea pentru încă un an, iar informaţia a condus inevitabil la speculaţii privind potenţiala retragere prematură a germanului.

Cu toate acestea, aflat în paddock-ul circuitului de la Silverstone, septuplul campion mondial a exclus această ipoteză şi afirmă că programul său a fost conceput încă de la început pentru o perioadă de trei ani.

"Întotdeauna am avut opţiunea de a mă opri în orice moment aş fi dorit. Dar sunt aici pentru un obiectiv fix, un program de trei ani, şi asta este tot", a declarat el pentru agenţia de presă Reuters.

Speculaţiile privind viitorul lui Schumacher au venit pe fondul rezultatelor modeste înregistrate în ultimul an şi jumătate, mai ales că germanul nu a obţinut niciun podium de la revenirea în Formula 1 după o absenţă de trei ani. El consideră că singura şansă de a termina pe podium în Anglia este ca ploaia să bulverseze complet ierarhiile.

"Pe ploaie am putea vorbi despre un podium, dar pe uscat podiumul nu ar fi la îndemâna noastră, chiar dacă am putea avea îmbunătăţiri la monopost. Aş vrea să le ofer o plăcere şi un moment bun în cursa de acasă (n.r - Mercedes GP are sediul la Brackley, Marea Britanie) acestor băieţi care muncesc din greu", a mai precizat el.

Revenirea lui Schumacher în Formula 1 a coincis cu ascensiunea fulminantă a lui Sebastian Vettel, care a cucerit deja un titlu mondial şi se îndreaptă cu paşi mari spre al doilea. Pilotul echipei Mercedes GP admite că acest lucru are ceva în comun cu perioada în care domina Formula 1 alături de Ferrari.

"Recordurile există pentru a fi bătute de oricine, iar Vettel este pe drum. Am o presimţire bună despre asta. Văzând cum se dezvoltă, are legătură cu povestea prin care am făcut populară Formula 1 în Germania, sporind interesul pentru industria sporturilor cu motor care a sprijinit aceşti tineri să aibă o şansă. El a profitat de şansă, a învăţat din orice şi este grozav să-l urmăreşti", a încheiat el.

No comments:

Post a Comment