Friday, July 8, 2011

Alonso: "Cursa de la Silverstone, decisivă pentru titlu"

Fernando Alonso consideră că Ferrari şi McLaren se află în faţa ultimei şanse de a rămâne în lupta pentru titlul mondial.

Sebastian Vettel a câştigat şase dintre primele opt curse ale sezonului 2011 şi este marele favorit la cucerirea unui nou titlu mondial, în condiţiile în care Red Bull Racing deţine cel mai performant monopost de pe grila de start.

În acest context, Fernando Alonso avertizează că Marele Premiu al Marii Britanii reprezintă o ultimă oportunitate pentru Ferrari şi McLaren de a rămâne în cursa pentru titlul mondial, în special ca urmare a noilor reguli tehnice care intră în vigoare în acest weekend.

"Cred că trebuie să vedem dacă McLaren sau Ferrari au adus îmbunătăţiri majore monoposturilor şi dacă suntem capabili să luptăm cu Red Bull. Monopostul lor în prima parte a sezonului a fost prea dominant. După opt curse ar trebui să vorbim despre opt victorii pentru Sebastian Vettel, pentru că a făcut o greşeală în Canada, iar în China a fost prea conservator. Este dificil să te gândeşti la înfrângerea lui Vettel fără îmbunătăţiri majore la monopostul nostru sau al lui McLaren. Sper că la Silverstone să vedem o răsturnare de situaţie în termeni de performanţe. Întotdeauna există speranţă, întotdeauna există motivaţia de a învinge în fiecare cursă, dar este evident că avem nevoie de un pas înainte", a declarat spaniolul.

Declaraţiile sale vin la scurt timp după ce Mark Webber şi Jenson Button şi-au exprimat convingerea că luptă pentru titlu nu s-a încheiat încă, chiar dacă Vettel are un avans de 77 de puncte în clasamentul general.

No comments:

Post a Comment