Tuesday, July 26, 2011

Ferrari promite să atace victoria în fiecare cursă

Ferrari susţine că va lupta pentru victorie în fiecare cursă până la sfârşitul sezonului, în speranţa că va reuşi să-i ajungă din urmă pe rivalii de la Red Bull Racing.

Progresele înregistrate în ultimele curse au redat încrederea oficialilor Scuderiei Ferrari în privinţa şanselor la titlul mondial.

În ciuda diferenţei mari de puncte care separă cele două echipe în clasamentul constructorilor, dar şi a celor 86 de puncte dintre Sebastian Vettel şi Fernando Alonso, Ferrari promite că va ataca victoria în fiecare dintre cele nouă etape care au mai rămas de disputat în acest sezon. În plus, italienii mizează şi pe sprijinul rivalilor de la McLaren pentru că cei de la Red Bull să rateze prezenţa pe podiumul de premiere.

"Cu siguranţă, ceea ce trebuie să facem este să atacăm în fiecare cursă şi apoi mai târziu să vedem ce se întâmplă în clasament. Singurul lucru pe care îl putem spune este că cu cât sunt mai mulţi piloţi şi echipe care pot lupta cu atât mai uşor este să câştigăm puncte şi să minimalizăm diferenţa. În acest moment, diferenţa este în continuare foarte mare", a declarat Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari.

Pe de altă parte, italianul avertizează că Red Bull Racing ar putea reveni în forţă în Marele Premiu al Ungariei de la sfârşitul acestei săptămâni, întrucât configuraţia circuitului din apropiere de Budapesta se potriveşte foarte bine caracteristicilor monopostului RB7.

"Simt că Red Bull este în continuare cea mai puternică echipa, dar McLaren au arătat în Germania că sunt foarte buni, aşa că nu-mi subestimez rivalii. Acum mergem în Ungaria şi nu uit că anul trecut după victoria din Germania eram la o secundă de Red Bull, aşa că trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ şi să muncim pentru dezvoltarea monopostului", a mai precizat el.

Alonso a terminat pe unul dintre primele două locuri în patru dintre ultimele cinci curse ale sezonului.

No comments:

Post a Comment