Tuesday, July 12, 2011

Ecclestone, interesat să cumpere F1 de la CVC Capital

Bernie Ecclestone a dezvăluit că este interesat să cumpere înapoi drepturile de comercializare ale Formulei 1 de la actualul proprietar, CVC Capital Partners.

Bernie Ecclestone a vândut drepturile de comercializare ale Formulei 1 fondului de investiţii CVC Capital Partners în 2005, însă a rămas implicat la cel mai înalt nivel în Marele Circ ca reprezentant al companiei.

Presa internaţională speculează că americanii intenţionează să vândă aceste drepturi TV dacă vor primi o ofertă acceptabilă din partea consorţiului News Corporation - Exor, care şi-a manifestat recent intenţia în acest sens.

Ecclestone susţine însă că ar fi dispus să cumpere chiar el drepturile TV de la CVC Capital Partners pentru aceeaşi sumă de bani pe care o oferă şi News Corporation. "Cu siguranţă. Nu aş cumpăra la preţul cu care cred că CVC ar vinde, dar cu siguranţă aş cumpăra la preţul pe care ei vor să-l plătească", a declarat britanicul în vârstă de 80 de citat citat de publicaţia The Guardian.

Până în prezent, News Corporation şi Exor nu au făcut o ofertă concretă pentru achiziţionarea drepturilor TV, iar Ecclestone consideră că există două obstacole majore pentru ca o astfel de tranzacţie să se realizeze.

"Există o problemă cu Rupert Murdoch (n.r - patronul News Corporation) pentru ca ei sunt mai mult sau mai puţin un grup media pay-TV, iar noi, conform Uniunii Europene, trebuie să fim în sistem free-to-air. Înţelegerea noastră cu ei a fost să transmitem free-to-air peste tot. Iar ceilalţi oameni (n.r - Exor) deţin Fiat (n.r - compania-mamă a lui Ferrari), iar echipele nu par încântate că o altă echipă să aibă un control mare asupra regulamentului. Aşa că exista o sămânţă de conflict aici", a mai precizat el.

No comments:

Post a Comment