Saturday, July 16, 2011

Whitmarsh: "Doi constructori vor reveni în F1 în maxim 5 ani"

Martin Whitmarsh este convins că cel puţin doi constructori vor reveni în Formula 1 în următorii cinci ani, dacă spectacolul va fi cel puţin la fel de intens ca în acest sezon.

Formula 1 traversează o perioadă de tranziţie după retragerea a nu mai puţin de trei constructori într-un interval de numai 12 luni.

Honda, BMW şi Toyota au părăsit Formula 1 în urma crizei economice cu scopul de a reduce costurile, iar Martin Whitmash, şeful echipei McLaren, consideră că spectacolul curselor este singura metodă de a-i aduce înapoi.

Britanicul este convins că, dacă Formula 1 va demonstra că este un puternic instrument de marketing, unul sau chiar doi constructori îşi vor face revenirea în Marele Circ în cel mult cinci ani.

"Sportul trebuie să se autosusţină, pentru că Ferrari şi noi nu putem concura doar unii împotriva celorlalţi. Avem nevoie de toate aceste echipe, iar autosusţinerea este importantă. Am avut era tutunului, apoi era constructorilor, care erau investitori naturali, iar acum nu avem suficienţi. Avem Renault doar pe jumătate, avem Mercedes şi Ferrari, dar trebuie să creem un mediu de reguli şi de stabilitate, un mediu care să convingă Honda, Toyota şi BMW ca a fost greşit să se retragă."

"În timp îi vom aduce înapoi şi poate că îi vom putea adăuga pe cei de la Volkswagen/Audi, Hyundai şi alţii. Trebuie să ne asigurăm că menţinem spectacolul. În ultimii ani nemulţumirea a fost că spectacolul nu a fost întotdeauna atât de bun, dar cred că în ultimii doi ani am răspuns responsabil şi am avut câteva curse incredibile. Cred că acum avem un spectacol grozav. Trebuie să ne asigurăm că suntem relevanţi şi poate că noile motoare V6 vor face asta. Sunt sigur că în următorii cinci ani vom avea unul sau doi constructori înapoi", a declarat britanicul în cadrul unui amplu interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

No comments:

Post a Comment