Thursday, July 28, 2011

Alonso solicită performanţe mai bune în calificări

Fernando Alonso urgentează Ferrari să îmbunătăţească performanţele monopostului în calificări pentru a putea lupta pentru victorii alături de McLaren şi Red Bull Racing.

Ferrari a înregistrat progrese semniftive în ultima perioadă, iar Fernando Alonso a terminat pe unul dintre primele două locuri în patru dintre ultimele cinci curse.

Cu toate acestea, punctul slab al echipei rămâne sesiunea de calificări, acolo unde Ferrari nu reuşeşte să ameninţe supremaţia Red Bull. Tocmai de aceea, Alonso crede că un reviriment în calificări ar ajuta şi mai mult Ferrari să câştige curse în a doua jumătate a sezonului.

"Am recuperat mult teren comparativ cu prima parte a sezonului în termeni de performanţă, dar trebuie să facem un nou pas înainte, aşa cum am spus anterior atât de des. Încă ducem lipsă de ceva, în special în calificări. Este adevărat că în curse putem recupera, dar nu este întotdeauna posibil să urci două poziţii comparativ cu locul de pe grila de start, aşa cum s-a întâmplat la Monaco, Valencia, Silverstone şi Nurburgring", a explicat spaniolul pe site-ul oficial al Scuderiei.

Dublul campion mondial speră de asemenea că vremea mai caldă aşteptată pentru Hungaroring să aibă o influenţă pozitivă asupra performanţelor monopostului. Pilotul Scuderiei Ferrari va împlini vineri 30 ani.

No comments:

Post a Comment