Sunday, July 24, 2011

OFICIAL: Glock şi-a prelungit contractul cu Virgin până în 2014

Timo Glock va rămâne pilotul echipei Virgin Racing cel puţin până în 2014, după ce germanul a semnat o nouă înţelegere valabilă pentru trei sezoane.

Virgin Racing a reuşit să-l convingă pe Timo Glock să rămână alături de echipă pentru următorii trei ani în ciuda rezultatelor modeste înregistrate în primele două sezoane în Formula 1.

Echipa a dezvăluit la Nurburgring că germanul a acceptat prelungirea contractului scadent la finalul acestui sezon până în 2014, astfel încât pilotul va petrece nu mai puţin de cinci ani alături de britanici.

Decizia lui Glock vine într-un fel ca o surpriză, întrucât acesta afirma la începutul anului ca nu vede niciun semn de progres din partea echipei. Cu toate acestea, parteneriatul tehnic semnat recent cu McLaren şi achiziţionarea Wirth Racing Technologies la începutul acestei luni l-au convins că merită să rămână alături de ei şi în următorii ani.

"Sunt foarte fericit să confirm că Marussia Virgin Racing va fi casa mea pentru următorii câţiva ani ai carierei mele în Formula 1. Am văzut o încredere deplină din partea (n.r - constructorului rus) Marussia şi multă muncă din partea întregii echipe. Cu paşii suplimentari pe care i-am făcut - parteneriatul tehnic cu McLaren şi alăturarea întregii echipe (n.r - prin achiziţionarea Wirth Racing Technologies) - cred că ne putem atinge obiectivele împreună", a declarat el.

Glock a devenit pilotul celor de la Virgin Racing în sezonul 2010, după ce a pierdut postul la Toyota ca urmare a retragerii constructorului japonez din Formula 1. Germanul este unul dintre cei mai experimentaţi piloţi din actualul pluton al Formulei 1 pe care îl poate achiziţiona o echipă de talia lui Virgin Racing.

No comments:

Post a Comment