Thursday, July 7, 2011

O singură zonă de activare pentru DRS la Silverstone


FIA a anunţat că sistemul DRS va putea fi activat pe o singură zonă a circuitului de la Silverstone în Marele Premiu al Marii Britanii.

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a decis să revină la strategia cu implementarea unei singure zona de activare a sistemului Drag Reduction System (DRS) la Marele Premiu al Marii Britanii de la sfârşitul acestei săptămâni.

Astfel, piloţii vor putea activa tehnologia care facilitează efectuarea depăşirilor la 45 de metri după ieşirea din virajul 4 (The Loop) şi o vor putea utiliza pe linia dreaptă Wellington până în momentul frânarii pentru abordarea virajului 6 (Brooklands). Secţiunea aferenta activării DRS a fost introdusă pe circuitul de la Silverstone începând din sezonul 2010, când organizatorii au adus modificări semnificative la configuraţia pistei.

Zona de detectare a diferenţei de maxim o secundă între doi piloţi a fost stabilită la 25 de metri înainte de intrarea în virajul 3 (Village).

În ultimele două curse, desfăşurate pe circuitele de la Silverstone şi Montreal, piloţii au avut la dispoziţie câte două zone de activare pentru sistemul DRS.

No comments:

Post a Comment