Thursday, July 7, 2011

Ricciardo poate ajunge la Red Bull după modelul Vettel

Christian Horner a dezvăluit că Daniel Ricciardo trebuie să urmeze drumul parcurs de Sebastian Vettel pentru a deveni pilot al echipei Red Bull Racing.

Daniel Ricciardo, unul dintre cei mai promiţători tineri piloţi aflaţi în proprietatea celor de la Red Bull, va debuta în competiţie la finalul acestei săptămâni pe circuitul de la Silverstone la volanul unui monopost Hispania Racing.

Australianul va rămâne la echipa spaniolă până la finalul actualului sezon, iar mulţi specialişti consideră că acesta ar putea reprezenta o opţiune în 2012 inclusiv pentru Red Bull Racing.

Cu toate acestea, şeful Christian Horner insistă că Ricciardo are nevoie să capete experienţă înainte de a face pasul spre o echipă cu aspiraţii la titlul mondial, motiv pentru care acesta ar putea urma strategia lui Sebastian Vettel de a concura mai întâi pentru Scuderia Toro Rosso, a doua echipă deţinută de magnatul Dietrich Mateschitz.

"Va fi interesant să vedem cum progresează. Ricciardo nu are niciun fel de experienţă în curse, are foarte multe de învăţat, iar Hispania şi Toro Rosso sunt cele mai potrivite medii pentru el pentru a face asta, aşa cum Vettel a făcut cu Toro Rosso în 2007 şi 2008. Trebuie să se dezvolte şi ar fi greşit să-l grăbim. Acum trebuie să demonstreze în Formula 1 după ce a demonstrat în competiile inferioare. Dar cu siguranţă îl vom studia cu atenţie", a declarat britanicul pentru SkySports.

La rândul său, Ricciardo admite că cel mai important lucru în acest moment este să capete experienţă, motiv pentru care terminarea fiecărei curse este esenţială.

"Obiectivul meu este să termin cât mai multe curse posibil şi să capăt experienţă. Cred că asta este cel mai important lucru ca pilot tânăr, experienţa este nepreţuită. Evident, aş vrea să duc echipă mai sus pe grilă şi să am câteva curse pline de succes. Pentru weekendul de la Silverstone, primul obiectiv este să termin, fizic şi mental va fi o recompensă bună şi totul face parte din procesul de învăţare", a precizat australianul.

No comments:

Post a Comment