Tuesday, July 12, 2011

Renault confirmă testarea unui sistem de evacuare tradiţional în Germania

Renault a decis să testeze un sistem de evacuare tradiţional în Germania în încercarea de a înregistra progrese după rezultatele modeste din ultimele curse.

Renault a luat prin surprindere Formula 1 înaintea noului sezon prin introducerea unui sistem de evacuare care elimină gazele de eşapament prin partea frontală a plăcilor exterioare ale caroseriei, iar podiumurile obţinute în primele două etape au sugerat că soluţia este una bună.

Totuşi, în ultima perioadă Renault nu a reuşit să progreseze, iar după cursă de la Silverstone echipa anglo-franceză a pierdut locul patru în clasamentul constructorilor în favoarfea rivalilor de la Mercedes GP. În acest context, echipa a decis să testeze un sistem de evacuare tradiţional la Nurburgring, pe lângă o serie de alte update-uri care ar trebui să aducă un spor de trei zecimi de secundă pe tur.

"Este confirmat că vom încerca (n.r - noul sistem de evacuare) în antrenamentele de vineri. Continui să spun că ştim de ce avem probleme şi de ce nu putem dezvolta monopostul la fel de repede precum alţii. Aşa că s-ar putea să schimbăm puţin strategia pentru că nu putem furniza rezultate, iar asta include schimbarea configuraţiei pentru sistemul de evacuare, pe care o vom încerca acum în Germania", a declarat Eric Boullier, şeful Renault.

Renault susţine că lipsa de progrese din ultimele etape are drept cauze rezultatele modeste obţinute în tunelul de vânt, dar şi întreruperea activităţii acestuia timp de 12 zile în luna mai, când tehnologia a primit un upgrade de la scara de 50% la 60%. De altfel, echipa spera ca noua configuraţie a tunelului de vânt să joace un rol semnificativ în progresele din a doua jumătate a sezonului.

No comments:

Post a Comment