Tuesday, July 5, 2011

OFICIAL: Hispania are un nou proprietar: Thesan Capital

Compania spaniolă de investiţii Thesan Capital a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al echipei Hispania Racing, însă nu va face schimbări în structura de conducere.

Hispania Racing are începând din această săptămână un nou proprietar, după ce omul de afaceri Jose Ramon Carabante a vândut pachetul majoritar de acţiuni grupului de investiţii Thesan Capital.

Noii proprietari nu intenţionează să facă schimbări în structura de conducere a echipei, motiv pentru care, cel puţin teoretic, postul de şef al românului Colin Kolles nu este ameninţat.

"Grupul spaniol de investiţii va conduce dezvoltarea echipei Hispania Racing în următorii ani prin menţinerea actualei echipei şi a directorilor, care reprezintă unul dintre principalele bunuri ale echipei, şi va încerca să dezvolte şi să caute oportunităţi pentru optimizarea şi îmbunătăţirea performanţelor echipei în următoarele sezoane, alături de un caracter pronunţat spaniol pentru echipa şi stabilirea sediului în Spania", precizează Hispania Racing într-un comunicat de presă.

Hispania Racing este cea mai slabă echipă din Formula 1 încă de la debutul din sezonul 2010, reuşind cu greu să ajungă pe grila de start după numeroase dificultăţi financiare. Chiar dacă este înregistrată ca echipă spaniolă, Hispania are sediul actual la una dintre bazele deţinute de Kolles în Germania. Din acest motiv, o eventuală mutare în Spania ar putea avea totuşi ca efect îndepărtarea de la echipa a românului.

Thesan Capital este o companie de investiţii fondată în 2008 care a realizat investiţii strategice în mai multe companii care au nevoie de capital pentru întărirea afacerilor sau care necesită doar investiţii minore.

No comments:

Post a Comment